Ylikypsää porsaan poskea ja viskikastiketta
Tarvitset:
3 poskilihapalaa per syöjä
lihalientä
demi-glace
sipulia
valkosipulia
porkkanaa
timjamia
maustepippureita
suolaa & mustapippuria
voita
öljyä
viskiä
vehnäjauhoja tai muuta kastikesuurustetta
Ota liha huoneenlämpöön ja pilko sillä välin porkkana, sipuli ja kuori 2-3 valkosipulin kynttä. Valmista sen verran lihalientä, että se peittää poskipalat sekä kasvikset uunivuuassa ja riittää vielä kastikkeen tekemiseen. Voit vahvistaa lihaliemen makua demi-glace valmisteella tai häränlihafondilla. Varo liian suolan käyttöä, sillä kastiketta valmistaessa suolaisuus tulee vahvemmin esille kokoon keittämisen myötä. Lämmitä uuni 125-celsiusasteeseen (kiertoilma, tavallinen 150). Ruskista poskien pinta kiinni öljy-voiseoksessa. Asettele poskipalat, sipulit ja porkkanat voideluun uunivuokaan tai pataan. Kaada lihalientä päälle, lisää muutama oksa timjamia, suolaa sekä pippurit. Hauduta uunissa 5-7 tuntia, peitä kannella tai foliolla. Voit välillä nostaa tai laskea lämpötilaa, jos tuntuu ettei lämpötila ole tarpeeksi korkea pienen poreilun aikaansaamiseksi.
Tee joskus ranet ja kanakastike
VastaaPoistaAika hassu yhdistelmä mutta voishan sitä kokeilla joskus :)
VastaaPoistaKokeiltu on ja lopputulos oli ehkä maailman paras kastike! Ei kylläkään tehty tuota rouxia vaan sen tilalta laitettiin demi-glacea.
VastaaPoistaOlen otettu, kiitokset! :)
VastaaPoista