Ratatouille (3:lle)
Tarvitset:
Ison padan tai kattilan
Munakoiso
Kesäkurpitsa
Punainen paprika
Keltainen Paprika
4 isoa tomaattia
2 punasipulia
4 valkosipulin kynttä
Tuoretta lehtipersiljaa
Tomaattipyrettä
Oliiviöljyä
Herbes de Provence-yrttiseosta
Laakerinlehti
Suolaa & pippuria
Viipaloi vihannekset paitsi tomaatit ja siirrä ne omiin astioihin, sillä kaikki vihannekset paistetaan erikseen. Kalttaa tomaatit eli irroita tomaateista kuori seuraavasti: leikkaa tomaatteihin ristiviillot ja kiehauta niitä n. 20-30 sekuntia, jolloin tomaatin kuori lähtee rullaantumaan ja irtoaa pinnasta. Poista tämän jälkeen tomaateista kanta ja aseta syrjään.
Paista vihannekset seuravassa järjestyksessä lisäten joka kerta loraus oliiviöljyä pannulle: munakoiso, kesäkurpista, paprikat ja sipulit. Paista vihanneksia sen verran, että ne saavat hieman väriä pintaan, varo kuitenkin paistamasta niitä kokonaan kypsiksi, sillä muutoin lopputuloksena on muusia. Voit paistamisen jälkeen siirtää vihannekset suoraan pataan, joka kuitenkin on tässä vaiheessa vielä kylmä.
Kun olet saanut kaikki vihannekset paistettua, lisää pataan tomaatit sekä 3 rkl tomaattipyrettä, 0,5 rkl Herbes de Provence-yrttiseosta sekä laakerinlehti. Keitä hiljalleen nestettä pois noin 15 minuutin ajan. Lisää lopussa noin puoli kourallista hienonnettua lehtipersiljaa ja mausta suolalla ja pippurilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Vain asialliset kommentit julkaistaan.