Olen nyt erinnäisistä syistä päätynyt kokeilemaan rasvattomia ja/tai vähärasvaisia tuotteita. Kyllä, minä rasvaa ja kermaa ylistävä kaikki perinnölliset alttiudet sydän -ja aivoinfarktiin omaava Suomen kansalainen, olen eksynyt kaidalta tieltä ja päätyny ainakin hetkellisesti käyttämään näitä makunautinnon pilaajia. Yksi vähärasvainen tuote on minut kuitenkin yllättänyt. Nimittäin Valion Ruoka 5% eli "ruokakerma", joksi sitä ei ilmeisesti virallisesti saa kutsua.
Uunilohta kermakastikkeessa valmistaessani huomasin kuitenkin tämän tekokerman olevan nimenomaan "tekokermaa", sillä kuumennettaessa se ei käyttäytynyt kuohukerman tavoin. Täysin vetistä tämä ei kuitenkaan ollut. Kermainen curry-kanakastike oli valmiina aika saman tapaista koostumukseltaan kuin kuohukermaankin tehty, mutta kermaisa maku jäi kyllä kokematta. Suikalekastikkeeasa "Ruokavitonen" toimi moitteettomasti. Sen enempää kokemusta välimaastokermoista omaavana, voin todeta tämän Valion Ruoka 5%:n olevan varsin kelpo vähärasvaiseksi tuotteeksi.
Naudan paistisuikalekastike
Yleensä valmistan suikalekastikkeen vehnäjauhoilla suurustettuun ruskeakastikkeeseen, mutta tällä kertaa päätin kokeilla vähähiilihydraattisempaa versiota, ja keittää kastikkeen kasaan. Ei, en karppaa, jos joku nyt niin luulee. Tämä kelpaa siis myös keliaakikoille että laktoosi-intolerantikolle.
Tarvitset:
Naudan paistisuikaleita
Kermaa
Porkkanoita
Sipulia
Voita
Demi-glace
Suolaa & pippuria
Kun kastike on keittynyt hiljalleen kasaan noin puoleen alkutilavuudesta, lisää joukkoon 1 prk kermaa (luonnollisesti laktoositonta jos haluat laktoosittoman kastikkeen). Jatka kastikkeen keittämistä kasaan, kunnes koostumus on mielestäsi sopiva. Lisää suolaa tarvittaessa vasta lopussa maistellen, sillä tuo demi-glace-kastikepohja tuo kastikkeeseen hyvin suolaisuutta. Jämäpersiljat riisin päällä ovat kuvausrekvisiittaa :D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Vain asialliset kommentit julkaistaan.