maanantai 14. maaliskuuta 2011

Hanko Sushi, Turku

Kävin lauantaina 12.3.2011 Turun Hanko Sushissa (Eerikinkatu 15, Hansakortteli). Olin ostanut CityDealista lahjakortin kyseiseen paikkaan ja se piti käyttää viimeistään 13.3. Hanko Sushi on ravintolaketju, joten kannattaa tarkistaa lähin ravintola ja menu täältä.

Itse ravintola sijaitsee hyvällä paikalla Turun ydinkeskustassa. Tilaltaan ravintola on liian pieni: pyörätuolilla ei paikan päälle pääse, raittaita ei kannata ottaa mukaan, ellei halua raivostuttaa muita asiakkaita. Istumapaikkoja on joku parisenkymmentä ja nekin ovat "baaritiskimäisesti".
Jos haluaa kasvotusten syödä, niin keskellä on kaksi pientä pöytää joista toiseen mahtuu kaksi ja toiseen neljä henkilöä hyvin ahtaasti. Sisustus on mukavan yksinkertaista, "modernia" ja yleisilme on siisti.

Palvelu on yksi huonoimmista, joihin olen törmännyt.
Tosin olimme Hansamanian
(ostostapahtuma) aikana liikenteessä, mutta asiakastulva ei ole mikään syy huonoon palveluun. Tiskin takana sai odottaa 5-10 minuuttia ennenkuin palvelua edes sai, jonka jälkeen tilasimme
mieheni kanssa ruuat: Medium (yläpuolella) oli tarjouksessa 10€
ja itse tilasin Maki-lajitelman (alapuolella) 12€, josta ilmeisesti minun olisi itse pitänyt valita mitä olisin halunnut,mutta älysin sen vasta jälkeenpäin,
eikä myyjä edes kysynyt mitä lajitelmaan haluan, asia on siis vieläkin epäselvä.

Koska istumapaikkoja ei ollut, päätimme ottaa ruuat mukaan. Myyjä ilmeisesti myös unohti ilmoittaa ERITTÄIN OLEELLISEN ASIAN: jonoa oli 40 minuuttia (voitte varmaan kuvitella kuinka kypsiä me olimme 40 minuutin seisomisen jälkeen). Sinä aikana kun odotimme ruokaa, ihmisiä lappasi sisään aina vähän väliä ja osa kääntyi jo ovella. Osa ei jaksanut odottaa tiskin takana palvelua ja lähti menemään. Kun olimme odottaneet 30 minuuttia niin silloin vasta myyjä alkoi ilmoittaa asiakkaille, että jonoa on tosiaan sellaiset 40 minuuttia. Enkä kyllä tiedä mikä käytäntö ravintoloissa tarkalleen on kumihanskojen käytössä, mutta tässä ravintolassa ainakin kokki heitteli raaka-aineita paljain käsin sushi-rulliin.
Minulla ei ollut aikaisempaa kokemusta sushista,mutta tiesin kuitenkin minkälainen ruoka oli kyseessä. Tykkään kyllä kalasta, mutta totesin, ettei raaka kala kyllä mulle maistu, vaikka graavi ja kylmäsavulohesta tykkäänkin. Raaka kala maistuu mielestäni kalanmaksaöljylle. Levä maistui myös kalalle tai merelle, miten sen sitten ottaakin. Tofua söin myös ensimmäisen kerran, koska sitä oli täytteenä sushissa, siitä kyllä pidin, mutta raa'an kalan maku oli jo niin pinttynyt suuhun, että oikein ruokahalu meni. Kaikkea ei siis tullut syötyä, mutta maistettua kyllä.

Lopputuloksena siis on se, että sushit eivät ole mun juttu - jäi siis kokeiluun. Ja vaikka en noista ruuista nyt sitten paljon tiedäkkään, niin sen verran voin sanoa, että jos minä niitä edes maistoin niin syömäkelpoisia ja varmasti hyviä ovat niiden mielestä, jotka sushista tykkäävät. Ruoka-arvosanaa en tästä laita, mutta te, jotka jotain susheista tiedätte, saatte kertoa minulle ruuan arvosanan ja lasken niistä keskiarvon, jonka tänne sitten laitan.

Erityistä: take away- mahdollisuus (kannattaa tilata etukäteen puhelimitse), ei pääsyä pyörätuolilla, ei suositella lastenvaunuilla menemistä, tulisen ruuan ystävänä plussa hyvästä wasabi-tahnasta

Palveluarvosana: 5
Tila- ja sisustusarvosana: 7

1 kommentti:

  1. Olemme perheen kanssa usein käynyt Hanko Sushissa, joten jonkinlaista kokemusta on. Palvelu on lähes aina arvostelusi mukaista, todella tympeää... Sushit itsessään ovat hyviä, tosin todella kalliita, joten hinta on yläkanttiin. Sushien raaka kala on aina hyvänmakuista ja -laatuista, itse antaisin ruuan arvosanaksi 8,5 :)

    VastaaPoista

Vain asialliset kommentit julkaistaan.