tiistai 15. maaliskuuta 2011

Istutus puuhissa

Tänään 15.3.2011 aurinko paisto niin ihanasti ja aamullakin kevään tuoksun pysty tuntemaan nenässä. Vihdoin! Kyllä sitä ollaankin odotettu, tota lunta kun on täällä Raisiossakin ollu talvella puol metriä. Sulamiseen menee kyllä viel aikaa, vaik haluaisinki, et lumet sulais nopeesti pois ni en halua kuitenkaa mitään tulvaa mun kasvimaalle.

Aurinko sai mut niin hyvälle päälle tänään, et päätin
laittaa siemenet purkkeihin. Istutin
chiliä: Aji Cristal (C. Baccatum, PI-281320)
makeaa suippopaprikaa: Ramiro (C. Annuum)
kirsikka tomaatteja: Gardener's Delight (S. Lycopersicon)

Ei noita kyllä viel olis tarvinnu laittaa, mut elän siin toivossa et kesä tulee äkkiä, ettei oo pitkää kevättä. Kyllähän noita tomaattejakin voi sitten sisällä kasvattaa, jos sää näyttää siltä.

Tarkotus ois viel istuttaa tammenlehti salaattia, basilikaa, ruohosipulia ja tilliä ruukkuihin, kuhan käyn ostamassa siemenet täältä ja lisää ruukkuja. Oon vaan niin tarkka et ne ruukut sopii sisustukseen ja on samallaisia. Mutsi on "pölliny" mun viime vuoden ruukut omiin rehuihinsa.

Ja sitten, kun vihdoin kaikki lumet on sulanu ja maa ei oo enää jäässä ni mies saa jyrsiä kasvimaan, jonne istutan tänäkin vuonna Siikliä. Jotain herneitä ja porkkanaa (tällä kertaa nauhassa ne siemenet :D ) vois istuttaa kans. Sipulia tekis mieli kans istuttaa, mut ei pärjänny ainakaa viime vuonna siin kohtaa mihin ne istutin.

Vois kans vetää tosta noita Tuomia alas, et sais vähä enempi valoa sinne kasvimaalle. Ne on kyllä sellasia roskapuita ettei mitään määrää. Viime vuonna tuol kasvo kans salaattia (tänä vuonna kyllä ruukkuihin, ne rehotti siel niin paljon et kaikki Varsinais-Suomen rehunsyöjäelukat ois saanu siitä koko kesän safkat). Ja muutenkin tota kasvimaan kokoa vois hiukan karsia. Mun mies on vaan vähän suuruuden hullu ;P olisin voinu myydä torilla ton kasvimaan satoa :D.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain asialliset kommentit julkaistaan.