keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Fontana Café, Turku

Tänään alko Hullut Päivät Stockmannilla, kauhean ravaamisen, kantamisen ja tallotuksi tulemisen jälkeen iski minulle ja mummille kaamea nälkä. Monen mutkan kautta päädyimme Fontana Cafén lounaalle, joka sijaitsee osoitteessa Aurakatu 1, Turku. Kahvilassa on A-oikeudet ( ? päättelin nettisivuilla drinkkien perusteella, mutta ainakin B-oikeudet).


Koska paikka on enemmänkin kahvila kuin ravintola, olin ensin hieman hukassa miten toimia, kun astuimme sisään. Mutta onneksi kuulun siihen populaan joka uskaltaa avata suunsa, ja kysäisin tarjoilijalta tiskin takaa, että tilataanko tässä ja tuleeko pöytään yms. oleelliset kysymykset.

Tilasimme listalta itsellemme pastat: minä kana-pestopastan ja mummi kana-aurajuustopastan 10,00€. Alla kuva kana-pestopastasta. Koko oli suuri, en jaksanut syödä kaikkea, saati mummi raukkani, joka murehti koko ajan siitä, mitä kokki ajattelee, kun lautaselle jättää niin paljon ruokaa. Annos ei ollu kauhean erikoinen, mutta peruslounaaksi kaikin puolin hyvä. Kahvilan tuotevalikoima on mielestäni hyvä ja hintatasoltaan paikka on aikalailla perus turkulaisluokkaa. 


Kahvila on mielestäni hyvällä sijainnilla ja sisustukseltaan viehättävä (lukuunottamatta hirveitä ja ahtaita vessoja, joista en edes raaskinut kuvaa tänne ottaa). Istumapaikkojakin paikassa on riittävästi. Huomasin myös syödessäni, että huoneen/loossin katossa oli projektori, joten ilmeisesti paikassa voi järjestää kokouksia (nettisivuilla ainakin on tietoa kabinetista). Plussat kahvilan terassista (ei savuton).




Palvelu nyt ei tietenkään ole samanlaista kuin ruokaravintolassa, mutta kahvilaksi kelpaavaa (parannuksia voi aina tehdä). Ainoat huomautuksen aiheeni ovat aluksi tullut epävarmaolo (ei tiedä miten toimia ja kukaan ei tervehdi) ja toinen huomautus juomaveden loppumisesta. En viitsinyt mielenkiinnosta huomauttaa tarjoilijalle asiasta (yleensä näin teen), vaan otin pöytäämme oman vesikarahvin tiskin päältä. Vaikka tarjoilijat kulkivat alinomaa vesisäiliötelinehärpäkän ohitse ja muutama jopa sitä päin vilkaisi, niin kesti 25 minuuttia, ennen kuin asialle tapahtui yhtään mitään. Asiahan ei olisi ollut niin vakava, jos vesikarahveja olisi tiskillä ollut useampia, mutta asiakkaat yksi toisensa jälkeen ihmettelivät tyhjää säiliötä, kunnes joku ilmeisesti päätti huomauttaa veden loppumisesta.


Erityistä: Pyörätuolilla ja lastenrattailla pääsy, hyvä sijainti, runsaasti istumapaikkoja, kokouspalvelu, terassi

** Kaksi tähteä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain asialliset kommentit julkaistaan.