sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Panini, Turku

Ennen kuin aloitan itse asian, niin pakko ilmoittaa teille rakkaat lukijat, että yllätysarvostelu siirtyy Tammikuuhun 2012, kiitokset tästä Valtion Rautatielle. Ottaa päähän aika rajusti.



No mutta joka tapauksessa. Kävin eilen Paninissa, Linnankatu 3 (joku varmaan myös muistaa osoitteen nimellä olleen ravintolan) syömässä pastamättöä - sana kuvastaa ruokaa paremmin kuin hyvin. Ravintola sijaitsee Casagranden talon sisäpihalla (ei sano varmaan yhtikäs mitään), mutta se siis on samaa rakennussekasortoa missä Mami ja Rocca sijaitsevat, sinne pääsee Linnankadun suunnasta (taitaa olla joku Artekin myymälä siinä vieressä) sisäpihan kautta. Toinen tapa on kävellä Julian talon läpi sisäkautta (Eerikinkadulta Julian taloon). Ravintola on auki joka päivä sekä tarjoilee lounaan että annoksia. Viikon lounaslista on nähtävissä ravintolan nettisivuilta.

Nimensä mukaan Paninista saa panineita, pizzaa sekä pastaa. Taitaa listalle olla eksynyt myös muutama piffi lihansyöjien iloksi. Panini on italialaistyyppinen ja se ulottuu jopa viinilistaan, joka on hyvin perinteinen (ei laaja muttei suppeakaan ja sisältää perus rypälelajikkeet). Ravintola mainitsee sivuillaan ruokansa olevan kohtuuhintaista, joka pitää kyllä paikkansa ainakin osittain. 

Nimittäin parempi puoliskoni päätti syötä Parmankinkku-Mozzarella Paninon, josta kuva tässä alla ja tämä mielestäni aika säälittävä sämpylä jota paikka kutsuu Paninoksi maksoi 13,80€. Maksaisitko sinä tuosta sen verran? Minä en. Sämpylässä keiju oli korvattu pestolla. Toki mieheni mainitsi, että kyllä se silti perus huoltoasemasämpylän voittaa (en sitten tiedä kannattaako tuota ottaa kohteliaisuutena). Juotavaksi herra joi Bulmersia 7,00€



Sämpylästä viis, itse söin Jokirapupastan, kuten alla näkyy. Tästä sentään vielä tuon 14,20€ voi maksaakin, mutta mikään makuelämys se ei ollut. Perus pastaa siis tungettu koko lautanen täyteen,yllättävän monta ravun palasta siitä kyllä löytyi, mutta listassa mainittua fenkolia annoksessa oli vain nimeksi. Niin ja italiassa kyllä yleensä käytetään pastan kanssa parmesania, mutta meni tuo emmentalkin (olettaisin tai sitten oli edamia tai ehkä mozzarellaa en ole mikään juustoasiantuntija) pastan kanssa. Pastan kanssa sopi mainiosti (tietenkin, koska itse sen valitsin) Pinot Grigio 12 cl 5,30€



Vaikka kamala vauvakuume minulla olisikin, niin silti en voi sietää itkeviä vauvoja ravintolassa, vaikka sehän ei ole äidin vika, että lapselle iskee kauhea hinku kirkua kurkku suorana. Eikä siitä ravintolalle voi miinuksia antaa, koska asiakkaita hekin. Mutta näen sen mainitsemisen arvoisena asiana, koska tiedän joukossamme elävän lapsivihaajia. Tosin, kellonaika jolloin kävin syömässä taitaa olla juuri sitä perheiden ruoka-aikaa (?).

Palvelu oli ihan hyvää, muttei juurikaan erikoista. Plussa siitä, että vaikka paikka olikin täynnä, pääsimme syömään, kunhan ehdimme hoitaa sen tunnissa - ennen seuraavaa pöytävarausta. Jos pienen parannuksen tekisin, niin veden tarjoilussa. Tiedän, että se helpottaa tarjoilijan työtä jos vesikannun voi jättää pöytään, mutta pidän itse mielumin siitä, että sitä kaadetaan lisää. Toki, jos ravintola haluaa olla arkisempi, niin käyhän se noinkin.


Sisustukseltaan paikka on hyvin pelkistetty, mutta mukavan moderni (jos ei ole tähän päivään mennessä vielä hiffannut, että pidän modernista). Taustamusiikkiakin soi, mutta salin ollessa täynnä, on paikan päällä kova meteli, eikä sitä juurikaan kuule - saati vastapäätä istuvan puhetta. Huomioni kiinnitti hauskan designin omaava Heirolin veitsi.



Summa summarum: Jos rakastat pastaa tämä on paikkasi. Jos haluat nopeasti vatsasi täyteen kohtuu hinnalla (sämpylää lukuunottamatta), tämä on paikkasi. Hyvin arkinen ja vaatimaton. Ravintolasta ei jäänyt juurikaan mitään makua suuhun - harmi sinänsä. Jos joku sattuu kysymään pastapaikkaa, voin kyllä ravintolan mainita, mutta suosittelulistalleni se ei kuitenkaan ylety.

Erityistä: pyörätuolilla pääsy, lastenrattailla pääsy, hintataso, sijainti

** Kaksi tähteä


7 kommenttia:

  1. Näit on ihan hauska lukea, mutta Sulla on jotenkin hirmu hyökkäävä tyyli kirjoittaa. Mukama asiantunteva, mutta todellisuudessa... Parempi vaan mennä sinne kouluun ja sitte vasta viisastella.

    VastaaPoista
  2. No empä tiedä hyökkäävästä, ruoka on makuasia ja niistä löytyy mielipiteitä joka lähtöön. Asiantuntevaa? Nämä onki ihan harrastepohjalta kirjotettu mikä mainitaan täällä jopa kahteen otteeseen. Ja kyllä mulla jonkun verran sitä asiantuntemustakin on. Ja kannattanee muistaa, että kirjoitetusta teksistä ei kuule äänen sävyä, joka johtaa helposti vääriin tulkintoihin, varsinkin silloin, kun ei tunne oikeassa elämässä kirjoittajaa ja hänen huumorintajuaan. Mutta mukava silti saada palautetta :)

    VastaaPoista
  3. Joku Paninin työntekijä ei ole tainnut vaan tykätä tuosta arvostelusta. Itse en löytänyt arvostelusta mitään viisastelua, kuten tuossa ekassa kommentissa mainitaan. Kommentin kirjoittaja varmaan ITSE tietää ja osaa kaiken ja on niin täydellinen, että tulee tänne jakamaan kuninkaallista/jumalallista viisauttaan.

    VastaaPoista
  4. Moi.

    Ikävää jos Teille ei jäänyt hyvä maku vieraillessamme ravintolassamme. Arvostamme mielipiteitänne. On hienoa kun jotkut jaksavat kertoa asioista joita meidän tulisi korjata tuotteessamme tai palvelussamme. Teemme kuitenkin tätä juttua juuri asiakaslähtöisesti, vaikka tarkoitus onkin kuitenkin tehdä kannattavaa liiketoimintaa niin emme halua riistää asiakkailta rahaa, vaan mielestämme parasta mainosta on hyvä ruoka.

    Jokirapupasta jonka Te söitte on ollut listallamme jo kauan, yleisesti siitä on pidetty. Pasta(kuiva) joka annosksessa on, on ihan "peruspastaa" kyllä, listallamme on myös tuorepastaa, ravioleja ja tortellinoja. Kaikki pastamme tulevat Italiasta kuin myös "edam" joka pastanne päällä oli. Se oli itseasiassa Parmigiano Reggiano- juustoa joka oli raastettu pastanne päälle keittiön toimesta. Fenkolia käytämme paljon pastan kastiketta valmistaessamme. Se on keittämis vaiheessa tasoitettu blenderissä, joten näkyviä paloja on hyvin vähän, jos ollenkaan. Fenkolin ”maku” annoksessa kuitenkin on hyvin esillä. Annokseen lisätään kyllä fenkolia pastan ja kastikkeen joukkoon, mutta se on ohuen ohueksi leikattu mandoliinilla ja marinoitu öljyssä ja sitruunan hapossa, jolloin siitä tulee hyvin pehmeää ja se sekoittuu pastan joukkoon valitettavan hyvin. Viinilistamme on mielestämme hyvin kattava ja ruokiamme tukeva, todella hienoa, että löysitte Teille mieluisan viinin.

    Prosciutto- Panino on uusi tuttavuus listallamme tuollaisena versiona. On kuitenkin huojentavaa, että "sämpylämme" voittaa huoltoasemien kilpailevat tuotteet. Teemme leipämme joka aamu itse leipoen omaan juureemme, joka päivä. Myös pesto jota annoksessa oli, on itse valmistettua. Pestoon tarvittavat ainekset ovat kaikki joko lähituottajiltamme tai suoraan Italiasta tuotuja. Se että "sämpylä" oli parempi kuin huoltoasemalla, on meille kohteliaisuus. ;)

    Ravintolamme on erittäinen helppo saavutettava ja esteettömyys on syy miksi meillä käy hyvin paljon perheellisiä syömässä. Lapset saattavat välillä itkeä ja olemme saaneet palautetta myös muilta asiakkailta lasten aiheuttamista äänisä, mutta asialle ei kuitenkaan voi paljoa tehdä. Tai voiko?

    Ravintolasalimme akustiikkaa on uusittu ja paranneltu aika ajoin, mutta se on tilana hyvin vaikea. Kova lattia ja ääntä monistavat ja peilaavat pintamateriaalit. Jatkamme pyrkimyksiämme parantaakseemme salin akustiikkaa ja tuottamaan parempia ravintolaelämyksiä.

    Anonyymin aiempi kommentti ei ole henkilökunnamme kirjoittama. Otamme kaiken palautteen jonka vain saavutamme sellaisena kuin se on, selkä suorassa ja ylpeänä. Pyrimme palautteen avulla tuottamaan asiakkaille enemmän arvoa ja palvelemaan kaikkia asiakkaitamme paremmin, myös lapsia ja heidän perheitään, ketään unohtamatta.

    Erkki Suikki, kokki
    Ravintola Panini

    VastaaPoista
  5. Kiitos valtavasti kun otitte kantaa arvosteluuni. En voi sanoa ettei jäänyt hyvää makua, olihan tuo silti toinen kerta kun itse ravintolassa kävin, en vain pitänyt paikkaa mitenkään erikoisena.

    No ajattelinkin, että on hassua olla edamia pastan päällä, mutta olen tottunut vahvempiin parmesaneihin (enkä myöskään ole asiantuntija), en yleensä ole nähnyt tuon muotoiseksi raastettua parmesania, mutta hyvä tietää jatkossa :) Arvostan myös suuresti sitä, että teette paljon itse ja tuette lähellä tuotettua. Fenkolin määrä on mielestäni makuasia, joten en näe sitä niin vakavana asiana. "Sämpylä" silti vaatisi mielestäni jotain erikoista, jotta siitä maksaisi sen verran.

    Mitä lapsiin tulee, niin itse en perheettömänä tiedä mitä sille tekisi, mutta kuten arvostelussa mainitsin, ei siitä voi ravintolaa syyttää, eikä se vaikuttanut arvosteluuni. Akustiikan suhteen olen samaa mieltä.

    Teidän palautteenne sai minut kyllä hyvälle mielelle ja vaikutti positiivisesti aikaisemmin saamaani kuvaan Paninista (varsinkin oikaisu anonyymin kommentista). Tulen varmasti käymään uudestaan ja katsotaan, mitä mieltä silloin olen.

    VastaaPoista
  6. Huhhuh, vai vielä edamia. Toivottavasti kukaan ei tämän jutun perusteella jätä käymättä kyseisessä ravintolassa, joka on yksi Turun ehdoton helmi. Jokirapupasta on myös taivaallista ja sen makua tulee aika ajoittain ikävä! Piikkiössä ei vain ymmärretä hyvän päälle.

    VastaaPoista
  7. Kuten Erkki vastasikin, kyseessä oli parmesan-juusto, joka kuitenkin oli raastettu hieman erilaiseksi ja oli pehmeämpää niin maultaan kuin koostumukseltaan, joka johti virhetulkintaan edamiksi :)

    VastaaPoista

Vain asialliset kommentit julkaistaan.