lauantai 24. syyskuuta 2011

Varusteita

No joops, oli vähän tylsää niin aattelin kyhäillä tänne taas jonkun random postauksen.

Alotin siis elokuussa 2011 opinnot hotelli-, ravintola- ja cateringalalla Turussa, ja sinne sitten piti hommata erinäisiä vehkeitä ja vempeleitä. Kuvasin tänne nyt jotain mun kokin tarvikkeista - kyllä, meidän täytyy myös tarjoilla siellä jouluun asti :'(.

Tämmönen kirja käskettiin hankkia, on muuten aikamoinen raamattu ja oli myös hintava jotain 70,00 € luokkaa se oli Turun Kansallisesta kirjakaupasta. Tosin tä kirja sisältää kaiken tarvittavan. Tää ei siis sisällä niinkään tarkkoja reseptejä vaan perusohjeet esimerkiksi kermaviilikastikkeelle, jota sitten tarpeen mukaan sovelletaan esimerkiks kalalle tai mille sit ikinä haluaakin. Ja jos vaan yhtään tykkää kokata ja ei ole rahasta kiinni, niin suosittelen ostamaan tämän kirjan, koska sitten ette tarvii enää mitään muuta. 


Että näin. Sitten on rakas ja kallein ikinä, veitsikassini merkkiä Solicut <3 23,00 € Tässä kuvia, ensimmäinen on kun avaa tarrat (rullataan kassiksi ja kiinnitetään tarroilla)



Siinä on kolme tollasta taskua missä toi mun terotin näkyy, et saa jotain varresta siihen, sitten on kaks jotain korttitaskun tyylistä sitä vastapäätä ja vetoketjullinen verkkotasku, jossa tällä hetkellä on mun digitaalinen lämpömittari anturilla ja kiinnikkeellä. Ei oikein kyl sovellu tolle toi tasku, koska se anturi tykkää törkkiä ittees sieltä ulos.


MAC:n oma veitsenterotin, jossa on veitsille ominainen kulma valmiina. Tarttis käydä Idellissä viel kysymässä et kui toi oikeen toimis, oon sitä kyl käyttäny mut on vähä epäilyttävä tekniikka mulla :D Ennen ku veitset on piloilla. KAIKILLE TIEDOKSI, veitsistä pitää poistaa kierteet jokaisen käyttökerran jälkeen! Itse teroitus tehdään kivellä. Timanttiteroitin, kuten minulla, pitää myös terää hieman terävämpänä, mutta kyllä munkin täytyy käydä teroittamassa veitseni. Annan kyllä ammattilaisen tehdä sen, eli vein veitseni Idelliin.

Mun digitaalinen lämpötilamittari anturilla (en muista merkkiä, eikä se tossa lue, mut suomalainen kuitenkin ja ostettu Sokos Wiklundilta), jota en viel ole käyttänyt. 


Eli toi piikki lykätään vaikka nyt sitten kinkkuun, kanaan, kalkkunaan, ankkaan mihkä ikin nyt sitten haluaakin ni pystyyn. Sit toi johto tulee uunista ulos ja toi ite mittari voidaan esimerkiks kiinnittää magneetilla (laitteen takapuolella) uuniin kiinni tai pöydällekin voi sen laittaa jos haluaa (ei siis jätetä uuniin!!), tyyli on vapaa. Sitten siihen voi esimerkiks ohjelmoida et se alkaa hälyyttää kun broilerin sisälämpötila on 74 astetta, otetaan broileri ulos ja peitetää foliolla jollo sen sisälämpötila nousee vielä 1-2 astetta ja mahdollinen salmonella on kuollu mut liha ei oo kuivaa. Ohan tos vaik mitä hienoi ohjelmii mutten oo ehtiny perehtyy viel toho laitteeseen kunnol. Makso vissiin joku 25-35,00€.


Sitten ite veitset on noitten alla, eli toi avataan vetoketjuilla tuolta reunoilta, joku tarkkanäkönen ehkä näkeekin ton vetoketjun tuol ulkosyrjässä (näkyy myös tossa kuvassa, missä on toi terotin ja lämpömittari, ylempänä).


Ahh... <3 eli ekana (vasemmalta) on mun juuresveitsi, MAC CP 105 mm, oikealta nimeltään kuorimisveitsi, mutta mä käytän sitä sellaseen pienempään nikkarointiin, koska SP-50 kuormisveitsi sekin nimeltään, niin oli jos sit niiiiiiin pal kalliimpi et tässä tuli mun rajani vastaan. Nyyh.. olisin kyl sen halunnu :( Toi mun CP makso jotain 21-23,00 € väliltä, tarkkaa hintaa en enää muista. Tää on siis MAC Original-sarjaa.


Ja tämä pikkune ihanuuteni on ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa joka on pipin mun sormeen tähny :)

Niin toisena (kato kuvaa uusiks ylempää) on atulat Küchenprofilta. Toisinsanoen ne on ruostumattomasta teräksestä valmistetut pihdit esimerkiksi pihvien paistoon tmv. Makso joku 10-13,00 €.

Atuloitten jälkeen on filointiveitsi Victorinoxelta, joka on markkinoiden paras n. 30,00 €. Tässä oon tehny poikkeuksen veistiin, nimittäin muovikahva. Tätä veistä ei nimittäin saa puukahvalla, mutta eipä se ole haitannut, koska muovi ei ole niin kova ja liukas kuin yleensä muovikahvaisissa vaan tämä on röpelöinen ja pysyy hyvin limaisessakin kädessä.



Tämä veitsi on myös tunnettu siitä, että se joustaa hyvin paljon, et fileoiminen käy kokemattomaltakin kuin heinän teko.

Hyppään rakkaimpani yli ja esittelen sen viimeiseksi, mutta hänen jälkeensä on maailman parhain kuorimaveitsi Victorinoxilta. Kulkee oikeasti nimella tomaatinkuorija ja maksoi joku 6-7,00€. Ei tullu käsi kipeäksi vaikka kuorin yhtenä päivänä yhteensä liki 200 juuresta.

Ja viimeisenä on kalapiikki Opalta.

Sitten rakkain <3. Eli MAC MBK-85 Professional-sarjaa toisinsanoen 22 cm kokkiveitsi.. Voiko siis oikeesti olla jotain näin taivaallista? Mä en edes suostu käyttää muita veitsiä ku tätä, noitten muitten mun kassissa siis lisäks... Toi siis oli kallis ku fan 152,00 €, mut jokasen sentin arvonen, tosin... tässäkin pitäis kiittää parempaa puoliskoa, koska se sen makso :D:D Nooh mitäs pienistä, mun pyhä aarre se on makso mitä makso.





Kyllä mä tuun ostelee viel vaikka ja mitä, ainakin kalapihdit ruotoja varten, mutten oo löytäny viel kunnollisia, ergonomia on erittäin tärkeetä et pystyy tekee töitä tehokkaasti - töissä ku kotonaki. Ja kun rahaa tulee lisää ni ostan jonkun MAC:n veitsen pienemmän ku toi 22 cm mut suurempi ku toi juures. Ja varmaan kaikkee muutaki sälää tulee ostettua jos eksyn kodintarvikeosastolle tai idelliin. Haluisin Riedelin viinilasit mut ne kyl ei kuulu tähän varusteluun :D

Sitten voisin vielä tähän random päivitykseen avautua tästä blogista taas, ihan oikeesti mikä järki on laittaa kuvan koko vaihtoehdoks erittäin suuri, jos ne kuvat on leveemmät ku mun ite teksille varattu tila? Ja mulla hajoo pää tän kanssa, nää rivivälitykset on taas jostain anaalista ja argh..... (tämä on uusin versio ja monien tuntien aikaan saannos)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain asialliset kommentit julkaistaan.