maanantai 12. syyskuuta 2011

Mami, Turku

Jep, kuten lupailin niin kävin Mamissa osoitteessa Linnankatu 3, 20100 Turku syömässä. Niille jotka ette tienneet, niin kyseistä paikkaa pidetään parhaimpana ravintolana Helsingin ulkopuolella. Ensimäiseksi valitan huonoja kuvia, jälleen kerran teknisiä ongelmia kameran kanssa :D Ehkä olisi korkea aika ostaa se makro-objektiivi :)

Vaatimattomuus on valttia.

Mamissa on raikas ja siisti, mutta samalla hyvin yksinkertainen sisutus ja kooltaan ravintola oli odotettua pienempi. Tunnelma oli hyvin lämmin. Valokuvaukseen ei juurikaan paras valaistus, mutta ravintolassa yleensä kuuluukin syödä, eikä valokuvata :) Pidin seinällä olevasta metso-tauluasetelmasta sekä oliivin vihreästä värityksestä. Jos haluaa äärimmäisyyksiin mennä, niin huomasimme ystäväni kanssa osan tuoleista ja pöydistä olevan erilaisia, mutta en sitten tiedä onko se niin vakava asia, että siitä kannattaisi ottaa päänvaivaa - ei se ainakaan ruuan makuun vaikuta :) Alla kuva viereisen pöydän kattauksesta.


Alkuruokina nautimme Luomuhäränpaistia, marinoituja kanttarelleja ja Waldemar-kastiketta 12,00 €  (ylempi kuva alla) sekä Mamin etanoita XX 10,00 € (alempi kuva alla).



Itse en ole vielä löytänyt rakkautta homejuustoihin, joten alkuruoka hieman tökki, mutta jos homejuustoa ei lasketa, oli annos maultaan loistava. Annos oli ehkä hieman turhan kookas, ottaen huomioon aikeemme syödä kolme ruokalajia. Ulkonäöllisesti annos oli mielestäni hyvä. Erityisesti pidin kanttarelleista, jonka marinadi toi mieleeni ainakin sitruunan, se oli ainutlaatuinen makuelämus ja viehättävä sellainen.

Ystäväni söi alkuruuaksi Mamin etanoita XX. Hänen mielestään annos maistui hyvältä ja oli kooltaan sopiva. Itse ehkä voisin pienen parannuksen annoksen ulkonäköön tehdä. Alkuruuanhan pitäisi houkutella syömään, mutta itseäni tämän annoksen ulkonäkö ei viehätä.

Pääruaaksi tilasin Viskilän tilan kukonpoikaa ja seme di melonepastaa 22,00 €. Punaisen lihan ystävänä tämä oli ihan mukava annos, joskin sekin kooltaan hieman liian suuri. Kastike oli hyvää ja pidin erityisesti pastasta. Kukonpojan koostumus (pyöreät annospalat kuvassa) oli uusi. Ihmettelin kokkiopettajani kanssa miten kyseiset palat oli valmistettu, nimittäin emme keksineet kukonpojasta osaa, josta saisi kyseisen muotoisia annospaloja. Päädyimme jonkin sortin "muusi-prässäys-menetelmään", mutta vahvistusta en ole siitä ravintolasta pyytänyt. Minusta tämä annos toimi ulkonäöllisestikin.


Ystäväni söi pääruuaksi Prässättyä häränrintaa ja sinappikastiketta 20,00€ ja hän piti siitä hyvin paljon. Tämä annos oli kooltaan minunkin mieleeni, mutta itse olisin ehkä asetellut juurekset jotenkin eri tavoin. Ulkopuolisena (en siis maistanut) liha näytti minustakin erittäin maukkaalta.


Jälkiruualle on aina tilaa, vaikka alku- ja pääruuat eivät kokonaan vatsaan mahtuneetkaan ;)
Ystäväni nautti Snickers-parfait 7,00 € ( tai 8,00 € ehti menu jo vaihtua). Hauska idea pakko myöntää ja kuulemma oli hyvääkin - jos tykkää suklaasta. Ystäväni valitettavasti huomasi jälkiruokakulhon olevan samanlainen kuin alkuruuassaankin. Periaatteessa tätä voisi kutsua etikettivirheeksi, mutta ehkä se riittää, että astia on puhdas :)


Minä nautin Valkosuklaa-panna cottan ja kuningatarsorbettia 7,00 €. Maultaan hyviä molemmat, raikkaan ystävänä pidin sorbetista ehkä enemmän ja plussan olisi saanut siitä, jos panna cotta olisi ollut kumottuna lautasella, mutta se on tyyliseikka.


Kirjoituksestani ehkä huomaa anteeksiantavaisuuden, minkä saa aikaan vain ja ainoastaan täydellinen palvelu. Siitä minulla ei ole mitään huomautettavaa, enkä aikaisemmin ole törmännyt parempaan.

Moni on paikkaa kehunut parhaaksi Turun ravintolaksi, valitettavasti itse en ole samaa mieltä. Pieniä muutoksia ruokien ulkonäköön ja sisustukseen voisi mielestäni tehdä. Mutta se, että ei ole paras, ei suinkaan tarkoita sitä, ettenkö kävisi uudestaan. Pidin siitä, että Mami ei ole turhan hienostunut, mutta ei turhan arkinenkaan. Eli suosittelen kaikille lämpimästi - ainakin unohtamaan S-ketjun ravintolat ja siirtymään tänne. Ravintolan korkeasta arvostuksesta huolimatta, tässä paikassa ei kuitenkaan tarvitse olla puku päällä. Itse pelkäsin olevani turhan arkisesti pukeutunut, mutta onneksi Mamissa ei katsota vaatetusta ja palvelu toimii pärstäkertoimesta huolimatta (kaikki asiakkaat ovat saman arvoisia).

Pyörätuolilla, sekä sähköisellä että manuaalilla, Mamiin pääsee takakautta ja ravintolassa on unisex-wc jossa pyörätuolillakin voi asioida.

Erityistä: Hyvä sijainti, pääsy pyörätuolilla ja lastenrattailla, laaja viinilista, eirnomainen palvelu

Ruoka-arvosana (Food): 8,5

Tila- ja sisustusarvosana (Space & decor): 8

Palveluarvosana (Service): 10


3 kommenttia:

  1. Mun on taas kerra pakko sanoo, et mä en oo koskaa saanu missää nii huonoo palveluu ku Mamis kerra ku oltii lounaal siel :DD Meinasin oikeesti järjestää iha vitummoise kohtaukse, mut meijä äiti ja mamma esti mua. Mut toisaalta se oli vaa se yks tarjoilija, joka oli selkeesti täys kusipää ku loppu henkilökunta vaikutti hirvee miellyttävält.

    VastaaPoista
  2. Mitä sit tapahtus kert kohtauksen meinasit järjestää??

    VastaaPoista
  3. No ehkä vastaan tän viel tänneki jos jotai sattuu kiinnostamaa :D:D
    Sis onneks vaan yks ainoo tarjoilija siel on täys sika!

    Mentii iha normisti lounaal meijä äitin ja mamman kans ja se tarjoilija vaan käyttäyty sanoinkuvailemattoman halveksivasti ja törkeesti. En voi muistaa kaikkee tarkasti, koska tää tapahtu joskus alkukeväästä ehkä.

    Jotain kertoo ehkä seki, et se ei meijän tilausta ottaessaan korvaansa lotkauttanu mun 83-vuotiaalle isoäidilleni, joka on hyvinkin arvokkaan näkönen ja maailman kiltein ihminen. Mua se puolestaan katto sellasella ilmeellä suoraan silmiin, et sen tekis mieli räkästä päi naamaa.

    VastaaPoista

Vain asialliset kommentit julkaistaan.