lauantai 3. joulukuuta 2011

Joulupaniikki


Noniin rakkahat lapsukaiset sieltä se tulloo: JOULU!

Mikä mun osalta tarkoittaa sitä, että olen persauki. Pari lahjaa on jo ostettu ja joulukortit laitoin siinä punasessa kuoressa menemää aika päivää sitten. Miettisin, että voisin leipoa vielä lahjaansa vailla oleville jotain kivaa (tottakai mulla on taka-ajatus: se on halvempaa ja itsetehtyä :D). Ja vaikka saisinki lahjaksi rahaa niin silti mun kukkaro kärsii anoreksiasta, nimittäin menin ostamaan itselleni joululahjan (tuomitkaa vaan, ensimmäinen kerta kun mä tein niin!) nimittäin Canada Goosen Montebello Parka takin.. Hihiii.. olipas sillä hintaa, joten Harald jää kyllä valitettavasti tältä vuodelta :(

No mutta ruuastahan täällä lätistään eikä vaatteista. Joulumenu on mietteissä. Olisin halunnut itse valmistaa kalkkunan jouluksi (en syö kinkkua), mutta niin moni mua pelotteli et pilaan sen, niin tyydyn ostamaan valmista tavaraa Stockmann Mealsista. Sitten luolamies vääntää tietysti kinkkua ja vissiin isovanhemmat ja porukatkin tulee kylään jossain välissä niin pitää olla perinteiset pöydässä. Löysin tämmösen hienon ohjelman ku yritin ettiä tilamyynnillä kinkkua myyviä tiloja lähistöltä SaloFood, josta voi ettiä Salon seudun yrityksiltä suoramyyntiä tmv. Kerrassaan hieno sivusto pakko myöntää! Ja sieltä löysin yhden liikkeen joka myy luomukinkkua, että semmosen nyt sitten ajattelin hankkia (niin... nämä kalliit investoinnithan eivät yhtään edesauta sitä lompakon tilannetta...). 

Tämä ei ole minun ottama kuva kuivannäköisestä joulukinkusta ja ylimenneistä herneistä




Lihapullia pitää aina joulupöydässä olla ja kylkeen ajattelin valmistaa jonkun hyvin umamirikkaan ruskean kastikkeen. Lihan haen kauppahallista Jokiselta tai sitten samasta paikasta mistä kinkunkin haen.

Mätiä tekis niin pal mieli kyllä, mut luulen et jostain on pakko nyt luopua, ni meen sitte mussuttamaan niitä porukoille (yksi hyvä puoli siinä, että ei asu enää kotona on se, että voi syödä vanhempien kustannuksella tiukan paikan tullen :D).

Kalasta en kyllä luovu, vaikka niitä siian mätiä en saakaan. Savusiikaa ja itse graavattua kirjolohta ajattelin tarjolle pistää. Tämäkin kuva is sponsored by Google search.





Mä en sitte voi sietää perunalaatikkoa... Joten teen perunamuusia ja ajattelin et ei uuniperunatkaan olis hassumpi vaihtoehto (toki tä tietäis taas lisäkustannuksia...). Muuten laatikoista mummin tekemää lanttulaatikkoa (voisin itsekin kyllä kokeilun vuoksi valmistaa pari), periaatteessa porkkanalaatikon valmistuskaan ei olis niin vaikeeta, mutta mä luulen (vaikka yleensä eineksiä en tuekkaan) ostan Saarioisten porkkanalaatikon ja sitte samalta firmalta maksalaatikon sekä rusinoilla että ilman (minähän en semmosia ryppysiä ruskeita kikkaroita syö ruuan seassa).

Ite ajattelin valmistaa rosollia ja siihen sen vaahdon, ja miettisin, että joku joulunen vihersalaattikin vois olla kohillaan, semmosta ku harvemmin on ollu. Jotain maustekurkkujakin vois pöytään lykätä. Aion myös ite leipoa kunnon joululimppuja tällä ohjeella ja kuvakin on tekijän ottama.



limppu


Sitten paljon piparkakkuja, joulutorttuja (olen leiponu jo 2 kg edestä levyjä ja kaikki kahestaan ollaan syöty) ja maustekakkuja. Tietty glögiä ja suklaatakin pitää olla ja broidille vois ostaa cokista. Jotain pähkinöitä ja kuivahedelmiäki vois laittaa, vaikka edes koristeeksi. Riisipuuro on välttämätön.

Että semmonen joulu sitten olis tarkotus kyhätä. Nyt voisin lähteä metsästämään koristeita tänne kämppään ku linnuille on talipallot ja auringonkukan siemenet kiikutettu :) Muistakaa tiistaina katsoa alkuperäinen mustavalkonen Tuntematon sotilas ja kunnioittaa maamme veteraaneja - eläviä ja edesmenneitä!

Hyvää joulunodotusta kaikille :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain asialliset kommentit julkaistaan.