torstai 22. joulukuuta 2011

Jouluvalmistelut pian takana...



Kuten aikaisemmin taisinkin mainita, että leivon kaikenlaista jouluksi, niin tottakai tuotokset täytyy jakaa teidänkin kanssa. 




Joululimpun leipominen Kinuskikissan ohjeella, oli aikamoinen kokemus. Takinaa sai veivata ja veivata, eli en suosittele niille, jotka eivät tykkää edes pullataikinan tekemisestä. Limppujen (3 isoa) ollessa uunissa vannosin, etten enää ikinä tee niitä suuren vaivansa takia, mutta ensimäisen suupalan kohdalla tulin toisiin aatoksiin. Taivaallisen hyvää <3 




Limppujen lisäksi tein jo blogissa aikaisemmin esittelemiäni mallasleipiä.


Seuraavana päivänä (eli tänään) tein maustekakut lahjaksi ja piparipohjaisen kardemumma-glögijuustokakun, josta kuvan laitan joulun jälkeen, koska se on tällä hetkellä jääkaapissa, jotta glögiliivatepinta jähmettyisi (toivon sen onnistuvan, koska en ole käyttänyt liivatetta aikaisemmin enkä katsonut mitään ohjeita, että paljonko nestettä ja paljonko liivatelevyjä).




Jouluinen maustekakku 2kpl: Sekoita keskenään 4 munaa ja 6 dl sokeria (pallovispilä kätevin, mutta puuhaarukkakin käy). Lisää 2 prk kermaviiliä ja 350 g sulatettua voita. Sekoita keskenään 9 dl vehnäjauhoja, 2 tl soodaa, 2 tl leivinjauhetta, 4-5 tl kardemummaa, 4 tl kanelia, 2 tl inkivääriä, 1,5 tl neilikkaa ja halutessasi voit lisätä vielä 1 tl muskottipähkinää (maustemäärät oman maun mukaan tietenkin, mutta kannattaa olla varovainen). Lisää kuivat aineet seokseen ja kaada kahteen (tai kolmeen riippuen koosta) voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan puoleen väliin. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti (1h). Muista jäähdyttää kunnolla ennen pakkaukseen laittoa (lämpö aiheuttaa kosteutta ja kosteus homehtumista).


Laatikot tein jo alkuviikosta ja ne on pakkasessa (en muistanut ottaa kuvia, mutta hyviä niistä tuli).




Kohta aletaan olla jo voiton puolella, huomenna aamulla klo 8.00 ryntään muiden jouluhullujen kanssa yhtä aikaa Stockmannille hakemaan kinkkuni, kalani, kalkkunani ja muutaman juuston. Sitten vaan kotio tekemään rosolli, tortut, piparit, kinkun, graavaamaan lohen ymsyms. viimehetken juttuja.


Kinkusta en niin hirveästi stressaa, koska paistan pussissa ja sen lisäksi mulla on se aivan mahtava paistomittari. 




Sitten saa vihdoin istahtaa ja nauttia monta päivää kattavasta juhlapöydästä rakkaiden ihmisten kanssa.






Oikein hyvää ja rauhallista Joulua kaikille! Muistakaa syödä kunnolla! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain asialliset kommentit julkaistaan.