tiistai 10. heinäkuuta 2012

Kesäkeitto

No jopas aika vierähtää ja kesällä kaiken näköistä ohjelmaa niin ole päivittelemään ehtinyt. Kauppatorilta saa jo kaikki kesäkeiton ainekset tietysti kotimaisina. Entinen inhokkini nykyinen kesäherkku, on helppo, nopea ja edullinen valmistaa. Keiton saa laktoosittomana valiten maitotuotteet sen mukaan ja gluteenia keitossa ei luonnostansa ole. Periaatteessa kesäkeittoon voi käyttää kaikkia kesän vihannes ja juuresherkkuja. Tällä kertaa keitto kuitenkin koostui sieltä perinteisemmästä päästä olevista pellon antimista.

Kesäkeitto 


Tarvitset:

Kilo uusia perunoita (Timo/Siikli)
Nippu porkkanaa, jos kovin pieniä niin 1,5-2 nippua
Nippu sipulia
1/2 nippu tilliä
Keskikokoinen kukkakaali
Kaksi litraa herneitä
Kasvisliemikuutio 1-2 kpl
4 dl kuohukermaa
50 g voita

Viipaloi/kuutioi juurekset ja vihannekset sekä erottele herneet. Alä turhaan kuori, huolellinen pesu riittää. Valmista puoli (iso) kattilallista kasvislientä lisäten kourallinen merisuolaa tai vaihtoehtoisesti tavallista ruokasuolaa hieman vähemmän sekä nokare voita. Lisää kiehuvaan liemeen porkkanat, peruna sekä kukkakaali ja anna keiton kiehua kunnes ovat lähes kypsiä. Lisää joukkoon sipuli -ja tillisilppu sekä erotellut herneet sekä kerma ja anna keiton kiehahtaa hetki. Tarjoile keittoa tuoreen ruisleivän kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain asialliset kommentit julkaistaan.