sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Makkaraperunat

Kesällä tulee syötyä uusia perunoita, makkaraa ja pekoniakin käytetään herkkusieninyytteihin. Seuraavana päivänä jääkaapissa lojuu ylimäärä keitettyjä perunoita, makkaraa ja vajaa pekonipaketti. Täydelliset ainekset kunnon makkaraperuna-aterian valmistamiseen - usein seuraavana päivänä on myös kankkunen, joten rasvainen krapularuoka kruunaa eilisen juhlan. Näiden jämien lisäksi tarvitset rasvaa, sipulia ja halutessasi vielä kananmunaa.

Makkaraperunat


Tarvitset:

Keitettyjä perunoita
Sipulia
Pekonia
Makkaraa
Kananmunaa
Voita/öljyä
Suolaa ja muita mausteita

Leikkaa, kuutioi ja paloittele perunat kuorineen, sipulit, pekoni ja makkarat haluamassasi suhteessa. Kuumenna pannu lisäten reilu nokare voita tai loraus öljyä. Lisää kaikki ainekset pannulle. Paistele kunnes saavat kauniin värin ja halutessasi lisää lopussa 1-2 kananmunaa rikkoen makkaraperunoiden joukkoon. Mausta suolalla ja muilla mausteilla esimerkiksi grillimausteella ja cayannepippurilla. Helppoa kuin heinän teko ja herkullista. Uusia perunoita käyttäessä tilli tuo makkaraperunoihin maukkaan vivahteen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain asialliset kommentit julkaistaan.