maanantai 1. lokakuuta 2012

Jauhelihakermapasta kirsikkatomaateilla

Hiljaiseloa täällä taas. Viikossa pitäisi oikeasti olla se yksi päivä lisää, jotta ehtisi tehdä kaiken tarvittavan. Maanantaisin yleensä tykkään kokata jotain simppeliä, sillä yleensä työpäivän jälkeen olen niin poikki, etten jaksa kuluttaa keittiössä montaa tuntia kokkaamassa. Valmistan mielelläni vielä jotain sellaista, mistä saan seuraavan päivän lounaan töihin, sillä illalla en todellakaan enää jaksa erikseen valmistaa työpaikkaruokia. Tänään päätin tehdä pitkästä aikaa jauhelihakermapastaa, mutta päätin höystää sitä hieman jääkaapin perukoille jääneillä kirsikkatomaateilla.

Jauhelihakermapasta kirsikkatomaateilla


Tarvitset:

Naudan paistijauhelihaa
Tuorepastaa
Sipulia
Valkosipulia
Basilikaa
Kirsikkatomaatteja
Oliiviöljyä
Kermaa
Oreganoa
Suolaa & pippuria
Valkoviiniä halutessasi

Ota jauheliha huoneen lämpöön ja pistä pannu kuumenemaan. Hienonna sipuli ja valkosipuli sekä halkaise kirsikkatomaatit. 



Lisää pannulle reilu loraus oliiviöljyä ja ruskista jauheliha sekä sipulit. Kun ne ovat kunnolla ruskistuneet, ja jauheliha jopa vähän "kärvähtänyt" (tuo umami-makua), lisää joukkoon halkaistut kirsikkatomaatit sekä revi joukkoon kourallinen basilikan lehtiä ja lisää ripaus oreganoa. 


Kuullota hetki ja lisää sopiva määrä kermaa joukkoon (2,0 dl per 200g jauhelihaa) ja loraus valkoviiniä jos haluat. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen välillä sekoittaen, kunnes se on sopivan paksua. Valmista sillä välin tuorepasta pakkauksen ohjeen mukaisesti.


Tarjoile vaikkapa tuoreen patongin ja parmesan-raasteen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain asialliset kommentit julkaistaan.