perjantai 30. marraskuuta 2012

Chocolate chip cookies eli suklaapisarakeksit

Tein tupareihin viime viikolla tarjolle suklaapisarakeksejä, sillä suolaisen leipominen olisi käynyt turhan työlääksi ja en ollut aikaisemmin kokeillut näiden herkkujen leipomista. Kumma sinäänsä, sillä paheenani on ostaa näitä halppisversioita kaupasta. Nyt ei kyllä tarvitse enää ostaa niitä, sillä tämä resepti todellakin toimii ja ovat helppo valmistaa. Taikinastakin sai reilun määrän keksejä, ehkä reseptin puolitus olisi kohdallaan. Tein kyllä virheen siinä, etten testannut ensin yhdellä keksillä paljonko keksi lähtee leviämään uunissa ja ensimmäinen pellillinen olikin pienien pullalautasien kokoisia ja kiinni toisissaan. Joten kokeile yhdellä keksillä ensin ettei taikinaa mene hukkaan! Resepti ei ole minun, vaan alkuperäisen löydät täältä englanniksi. Minulla on olemassa litramitta, jonka toisella puolella mitat ovat merkattuna cup, joten minun ei tarvinnut muuntaa yksiköitä litroiksi. Muuntimen löydät kuitenkin tarvittaessa täältä.

Chocolate chip cookies eli suklaapisarakeksit (n. 50 kpl)


Tarvitset:

1 cup pehmennettyä voita
1 cup sokeria
1 cup fariinisokeria
2 kananmunaa
 2 tl vaniljaesanssia
3 cup vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
2 tl lämmintä vettä
0,5 tl suolaa (sanoisin kyllä 1 tl parempi)
2 levyä taloussuklaata pieniksi kuutioiksi leikattuna 
1 pussi hasselpähkinärouhetta tai vaihtoehtoisesti rouhi itse 1 cup


Lämmitä uuni 175-celsiusasteeseen. Sekoita (käytä puuhaarukkaa taikinan tekemisessä) keskenään pehmennetty voi, sokeri ja fariinisokeri. Tein itse tämän kuumassa vesihauteessa, jolloin voi pehmeni rauhallisesti mutta tarpeeksi. Lisää joukkoon kananmunat muna kerrallaan ja vaniljaesanssi. Sekoita ruokasooda veteen ja lisää se ja suola taikinaan. Lisää jauhot taikinaan ja sitten vasta sulkaapisarat ja pähkinärouhe, koin tämän paremmaksi sillä taikinaan ei jää niin helposti jauhopaakkuja.



Lusikoi taikinapalat leivinpaperilla varustetulle pellille. Tein itse aluksi liian isoja keksejä, mutta mielestäni jälkiruokalusikan kokoiset pallot olivat sopivan kokoisia, mutta kokeile itse mikä sinulle on passeli. Palloja ei tarvitse muotoilla, epämääräisen kokoiset paakut riittävät, sillä taikina leviää itse pellille keksiksi. Paista n. 10 minuuttia, älä liikaa, sillä keksin kuuluu jäädä keskeltä pehmeäksi. Keksit olivat mielestäni parhaita kun reunoilla näkyi hieman ruskeaa väriä. Anna keksien jäähtyä hetki n. 2-4 minuuttia ilman liinaa, jonka jälkeen voit peittää ne säilyttääksesi keksien pehmeyden.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain asialliset kommentit julkaistaan.