lauantai 17. marraskuuta 2012

Vampyree broilerin rintapala

Satuin törmäämään ruokaostoksillani Poppamiehen Vampyree savustettuun valkosipuli-chilipyreeseen ja pakkohan purnukka oli nakata ostoskoriin. Mietin hetken mitä voisin pyreellä tehdä, kunnes palaset loksahtivat kohdalleen. Päätin pintamaustaa broilerin rintapalan ja tehdä siihen Vampyreellä täytetyn taskun. Rintapala eroaa rintafileestä siten, että siinä on vielä nahka ja luut paikallaan.

Vampyree broilerin rintapala


Tarvitset:

Yhden broilerin rintapalan per syöjä
Poppamiehen Vampyree
Asmonte-juustoa
Suolaa & pippuria
Cayenne-pippuria
Smoked paprika-maustetta
Rypsiöljyä
Paistomittarin (ellei kokkaa tuntumalla)

Hiero rintapalan pintaan loraus rypsiöljyä, suolaa, pippuria, cayenne-pippuria ja smoked paprika-maustetta. Tee veitsellä viilto rintapalaan jättäen päätyihin pelivaraa, äläkä leikkaa sivusta kuitenkaan läpi, sillä tarkoituksena on saada palaan tasku aikaiseksi. Lusikoi Vampyreetä taskuun oman maun mukaan. Suosittelen kuitenkin siirtämään pyreetä ensin kulhoon, josta sitten lusikoi taskuun salmonellariskin takia. Murusta Asmonte-juustoa palan päälle. Paista uunin keskitasossa grillivastuksen alla 200-celsiusasteessa nahka ylöspäin, kunnes sisälämpötila saavuttaa 74-celsiusastetta. Päätin tarjoilla kevyehkönä illallisena salaatin kera.


2 kommenttia:

Vain asialliset kommentit julkaistaan.