maanantai 19. marraskuuta 2012

Herkkusienellä höystetyt hevosenlihapullat

Sain käsiini vastajauhettua hevosen paistijauhelihaa, josta päätin kokeeksi pyörittää lihapullia. Hevosen paistijauheliha on väriltään tummempaa kuin tavallinen naudan paistijauheliha ja lisäksi se pilaantuu helpommin, joten suosittelen ostamaan sitä saman päivän ruuanlaittoon. Pakastaminenkin pilaa mielestäni lihan koostumuksen. Hinnaltaan hevosen paistijauheliha on edullisempaa tavalliseen paistijauhelihaan verrattuna ainakin yleisesti, kauppiaskohtaisia poikkeuksia toki saattaa esiintyä. Tuore hevosenliha ei mielestäni maistu mitenkään erilaisemmalta kuin naudan paistijauheliha, mutta paistaessa saattaa nenään tulla vieras tuoksu, hieman lempeän riistaisa, mutta maussa sitä en kyllä itse enää huomannut.

Herkkusienellä höystetyt hevosenlihapullat (20kpl)


Tarvitset:

800 g hevosen paistijauhelihaa
2 isoa herkkusientä
2 sipulia
100 g tuorejuustoa (pippuri/valkosipuli/ruohosipuli)
2 kpl kananmunia
suolaa & pippuria

Ota lihat huoneenlämpöön, hienonna herkkusieni sekä sipuli. Ruskista hienonnettu sipuli kevyesti voissa. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta makusi mukaan kuitenkin kohtuudella. Voit käyttää myös muita mausteita kuten paprikajauhetta tai cayenne-pippuria. Sekoita ainekset kunnolla, jotta saat aikaan kunnon sitkoksen, sillä tässä reseptissä ei käytetä korppujauhoja ollenkaan. Toki voit halutessasi lisätä korppujauhoja vähitellen koostumusta tarkkaillen. Paista lihapullat uunin keskitasossa 225-celsiusasteessa noin 15-20 minuuttia, jonka jälkeen ruskista pinta vielä reilussa voissa paistinpannulla. Lisukkeeksi sopii perinteinen perunasose sekä ruskeakastike.





2 kommenttia:

  1. Joo ehdottomasti tee ranet ja kanakastike, tulet yllättymään, kuinka hyvää se on.

    VastaaPoista
  2. Näyttääpäs kyllä hyvältä nuo :)

    VastaaPoista

Vain asialliset kommentit julkaistaan.