tiistai 14. elokuuta 2012

Kanttarelleilla täytetty lihamureke

Jostain kumman syystä en ole kotona aikaisemmin tehnyt lihamureketta, vaan pyörittänyt taikinasta pullia tai pihvejä. Lieneekö syy sitten siinä, ettei lapsuudenkodissani juuri mureketta syöty tai ainakaan niin usein, että muistaisin. Kanttarellisadon hävittämisprojektin viimeisenä ruokana, päätin sitten kokeilla täytettyä lihamureketta. Toimii aivan loistavasti varsinkin, jos lisää joukkoon vielä tuoreita timjamin lehtiä! Alla käyttämäni perustaikinan ohje, täyteet voi sitten keksiä mielensä mukaan ja kikkailla murekkeen keskelle.


Lihamureke


Tarvitset:

Naudan paistijauhelihaa
Kananmunia
Korppujauhoja
Sipulia
Voita
Mausteita lihaan

Sekoita keskenään 1 dl vettä, 1 dl korppujauhoja ja haluamasi mausteet (omani: jauhelihamauste, suola, paprikajauhe, valkopippuri ja cayennepippuri) sekä 2 kananmunaa ja anna turvota hetki. Kuullota pannulla voissa puolikas hienonnettu sipuli ja lisää taikinaseokseen. Sekoita joukkoon 500 g jauhelihaa, kunnes taikina on tasaista ja tiivistä. Muotoile tiiviisti voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun sopivan kokoiseen uunivuokaan (itse käytin leipävuokaa) ja paista 225-celsiusasteessa 30-45 minuuttia.

Vinkki: kostuta käsi vedellä niin mureketaikina ei tartu yhtä helposti käteen.


Käyttämässäni kanttarellitäytteessä oli voissa ruskistettuna loput puolikkaasta sipulista ja suunnilleen saman verran hienoksi leikattua kanttarellia ja lisäsin lopuksi tuoreita timjamin lehtiä ja ripauksen suolaa. Kikkailin täytteen siten, että ensin painelin leipävuuan pohjalle tiiviisti noin sentin paksuisen kerroksen lihamureketaikinaa muotoilemalla vaon keskelle, jättäen kuitenkin päihin korkeammat kohdat, ettei täyte pursuaisi ulos. Sitten levitin täytteen tasaisesti ja muotoilin loput taikinasta tiiviisti päälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain asialliset kommentit julkaistaan.