perjantai 17. helmikuuta 2012

Makutestissä: Stockmannin 150-vuotisjuhlaleivos Fazerilta + kakkukisa


En erityisemmin ole leivosten perään, enkä varsinkaan suklaaleivosten saati valkosuklaan, mutta helmikuussa ilmestyneen Stockmann Exclusive-lehden sivulla 15 näkemäni Fazerin valmistama juhlaleivos sai veden kielelleni.


Olin parina päivänä jo tällä viikolla käynyt leivosten perään kyselemässä, että koskas mahtaa tulla ja päätin sitten varmuuden vuoksi varata itselleni ja avokilleni yhdet leivokset. Olivat kuulemma menekillään yllättäneet henkilökunnan. Tänään hain leivokset ehkä turhankin suolaiseen hintaan 6,70 € kappale.

Nähdessäni leivokset Turun Stockmannin 2. kerroksessa sijaitsevassa Fazer Buffet-ravintolassa oli näky hieman pettymys: muistikuvani oli paljon herkullisempi kuin edessäni oleva leivos, pisteet siitä mainoksen laatijalle. Varattu mikä varattu ajattelin ja maksoin leivokset.

Kotona noin 15 minuuttia sitten leivoksen syöneenä, oloni on hieman harmistunut. En tarkalleen ottaen tiedä mitä odotin vai odotinko mitään, mutta leivos oli pienoinen pettymys. Pohjassa maistui suklaa mukavan lempeästi, pistaasit antoivat leivokselle suolaisuutta makean vastapainoksi, mutta valkosuklaamousse alkoi tökkimään jo puolessa välissä. Lisäksi mousse oli ehkä saanut hieman liikaa voista sivumakua matkansa varrella.


Jo leivoksen nähdessäni ajattelin, että tästä puuttuu jotain ja lehden sivua vilkaistuani huomasin, että Fazerin logo puuttuu suklaakiekosta, joka muuten oli lempeän savuinen lieneekö sitten tarkoitus vai ei, mutta se toimi erinomaisesti. Suola ja makeus maistuivat, mutta olisin kaivannut pientä hapokkuutta tuhdin valkosuklaamoussen vastapainoksi. Avokkini mielestä suklaapohja muistutti taatelikakkua.


Jos ei ole rahasta kiinni ja rakastaa suklaata - erityisesti valkosuklaata, suosittelen kyseisen leivoksen nauttimaan kahvin kera, mutta yhtä hyvin voi nauttia ehkä parempaakin paremmalla hinta-laatusuhteella.

Kyseistä valkosuklaa-pistaasileivosta on saatavilla Helsingin F8-ravintolamaailmassa, Oulun ravintola Vintissä, Tapiolan Tempossa, Jumbon Fazer Cafessa sekä Stockmann Buffet-ravintoloissa Turussa, Tampereella sekä Itäkeskuksessa.

Lisäksi samaisen lehden samalla sivulla on ilmoitus Stockmannin järjestämästä kakkukisasta, johon voi osallistua 24.2.2012 asti, eli kiirettä pitää. Palkintona on 1000 euron lahjakortti Stockmannille sekä voittajakakku pääsee Stockmannin kakkuvalikoimaan. Lisätietoa kilpailusta osoitteesta https://stockmann.com/herkku/fi


PS. Kuten kuvista saattaa huomata, sain ystävänpäivälahjaksi puolitusinaa Stockmannin CASA-astiaston kulhoja, leipä-, keitto-, pasta - sekä pääruokalautasia - valkoisia sellaisia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain asialliset kommentit julkaistaan.