lauantai 11. helmikuuta 2012

Ravintoloiden arvosteluasteikko muuttuu


Ennen Trattoria Romanan uuden arvostelun julkistamista haluaisin ilmoittaa teille lukijat, että arvostelujärjestelmäni muuttuu kouluarvosanoista viralliseksi tähtijärjestelmäksi. Tämä ehkä on ankarampi että löysempi arvosteluasteikko, mutta pyrin mainitsemaan ravintoloiden erikoisuuksista erikseen arvostelun yhteydessä. Tämä arvosteluasteikko ei esimerkiksi anna varaa huippuravintoloiden arvostelussa yhtä paljon kuin kouluarvosanat ja on ankarampi ei niin tunnetuille ravintoloille. Tarkemmat ohjenuorani joita arvostelussa käytän, löytyvät englanniksi alla olevasta linkistä. Muutan vanhat arvostelut tämän mukaisiksi jahka kerkiän. Tässä uusi arvosteluperiaatteeni:


**** Neljä tähteä: Ainut laatuaan, maailmanluokan kokemus
***  Kolme tähteä: Erinomainen, hyvän laatuinen menu, jännittävä ympäristö sekä hyvä palvelu 
**   Kaksi tähteä: Hyvä, tasainen ravintola ja yleisesti hyvä ruuan laatu
*    Yksi tähti: Kelvollinen, ihan OK paikka, jonne ei kannata kiirehtiä takaisin, mutta omaa jotakin mainitsemisen 
     arvoista 
-    Ei tähteä: Heikko, alle ravintoloiden keksimääräisen tason

My rating methods in English


Syyni tähän vaihtoon on kansainvälisyys, sillä lukijoita on ympäri maailmaa ja  kaikkialla ei tunneta meidän 4-10 asteikkoa. Myös yksinkertaistaminen arvosteluiden tekemisessä helpottaa, mutta myös verottaa esimerkiksi jos eräässä ravintolassa on parempaa ruokaa kuin toisessa, mutta toinen ravintola on ainut laatuaan saa "huonomman" ruuan omaava ravintola 4 tähteä ja paremman ruuan omaava vain 3 tähteä. Muttä näillä nyt mennään ja katsotaan miten käy, jos en ole tyytyväinen niin ainahan voin muuttaa arvosanat takaisin kouluarvosana-asteikolle. Palautettakin muutoksesta saa antaa :)



2 kommenttia:

  1. Lukijoita ympäri maailmaa vaikka kirjoitat suomeksi..? :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä vain ulkomaalaisiakin tuppaa eksymään tänne sivustolle. Itse en pidä kuitenkaan kaksikielisistä blogeista ja englannin taitoni ei kuitenkaan ole ihan niin hyvä, että pystyisin yhtä hyvin kirjoittamaan englanniksi kuin suomeksi, joten kirjoituskieleni on toistaiseksi ainakin suomi. Olen myös saanut sähköpostia muutamalta ulkomaalaiselta lukijalta ja he toivoivat, että voisin tehdä lähinnä ravintola-arvosteluni siten, että hekin ymmärtäisivät paremmin. Tämän toiveen aion toteuttaa, mutta pikku hiljaa hyvä tulee. Koen myös tähtijärjestelän enemmän viralliseksi ja se on myös maailmalla paremmin tunnettu. :)

    VastaaPoista

Vain asialliset kommentit julkaistaan.