maanantai 6. kesäkuuta 2011

Yrtit ja mausteet

Rakastan käyttää mausteita ja sittemmin ihastuttuani enemmän ranskalaiseen keittiöön, myös tuoreet yrtit ovat osa ruuanlaittoani. Maustehyllyssä on kaikki Santa Marian käyttämäni mausteet, olen vain todennut, että niissä on kaupallisista mausteista parhaimmat maut. Ainoa poikkeus on Pirkka jauhelihamauste, jonka senkin kyllä olen Santa Marian purkkiin laittanut (ettei eroa joukosta :D).


Timjami

Olen huomannut, että moni suomalainen karttaa mausteiden käyttöä ja varsinkin yrttien - eivätkä edes osaa nimetä niitä. Sinänsä harmi, nimittäin samastakin ruuasta saa aivan erilaista käyttämällä mausteita ja yrttejä. Kuinka moni toteaa viikon ruokalistaa suunnitellessaan "ei taas sitä samaa"? Moni on perustellut tietämättömyyttään ja käyttämättömyyttään sillä, ettei tiedä, mitä pitäisi käyttää minkäkin kanssa ja kuinka paljon. Totta, ei ketään ole seppä syntyessään, mutta nykyisin tämän ihanan bittiavaruuden ansiosta, voi haluamansa tiedon etsiä Googlesta :) Itse kyllä suosittelen kirjojen ostamista jos vain kukkaron nyörit sen periksi antavat - siinä on ripaus nostalgiaa.

Rosmariini

Ehdotankin, että joka kauppareissulla, ostat uuden yrtin ja katsot mihin sitä voi käyttää, kuinka se säilyy parhaiten tuoreena. Ja mikä tärkeintä, nuuhkit tuoreen yrtin hajua, murennat sitä hieman sormissasi ja painat ihanan raikkaan tuoksun muistiisi. Tässä myös yksi tapa tehdä jokaisesta ruuanvalmistuskerrasta ainutlaatuisen.

Piparminttu

Jos joku teistä rakkaista lukijoista kasvattaa edes yhtä viherkasvia kotona, voi yrttipuutarhankin siihen samaan syssyyn perustaa - säästyy rahaa ja siinä myös mukava harrastus. Itse kasvattelen mitäkin yrttejä välillä sattuu, useimmiten basilika kuuluu vakiokasvatteihin (italialaisen ruuan takia <3). Helpoiten pääsee, kun ostaa yrtit kaupasta ja katsoo niiden tarvitsemat elinolot ja vaihtaa ruukun ja mullan :)

Basilika

Nauttikaa kesästä ja ennen kaikkea - kotimaisista tuotteista joita saa nyt torilta!

Kotimaisia mansikoita ja Fazerin sinisiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain asialliset kommentit julkaistaan.