maanantai 6. kesäkuuta 2011

Kevyt kesäillallinen

Ostin tossa jokin aikaa sitten sellasen kirjan kuin Ranskattaret eivät liho. Se ei ole mikään virallinen laihdutuskirja vaan pikemminkin elämäntapakirja, joka kertoo syyn siihen, miksi tosiaan harva ranskalainen on lihava. Ihan törkeen hyvä kirja. Se paljastaa monia ranskalaisen keittiön "saloja" ja sisältää perustietoa ruuanlaitosta. Mukaan on mahtunut myös muutama resepti, joita tänään tein. Tosin tein hieman omia muunnelmia niihin l. tein niistä hieman maukkaampia.

Yksi kirjan "salaisuuksista" on mm. sanan menu selittäminen kokonaisuudessaan. Se ei siis tarkoita oikeasti pelkkää ruokalistaa vaan koko kokonaisuutta kattauksesta ruuanvalmistamiseen ja sen näytteillepanoon... Noh lukekaa se kirja niin ehkä avautuu asiat paremmin :)


Itse en jaksanut nyt kattaa pöytää sen erikoisemmin, mutta myönnän, että sillä on vissii ero, syökö olohuoneen sohvalla (jota en muuten harrasta!) vai koko perheen voimin yhdessä nätisti katetussa pöydässä (kuka väittää, että sitä pitäisi harrastaa vain jouluisin?).

Rosmariini kananpoikaa grillissä (resepti) ja lisukkeena kukkakaaligratiinia (resepti). Kirjassa oli kyllä eri menu, mutta ajattelin kokeilla tätä yhdistelmää tällä kertaa :)


Jälkiruuaksi grillasin persikoita, jonka resepti on myös kirjassa, mutta minusta sen marinadi ei ollut tarpeeksi makea, joten vähän muuntelin sitä (resepti). Itse tyydyin pelkkään persikkaan, mutta suosittelen kyllä lisukkeeksi esimerkiksi vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa (ellei sitten halua nimenomaa kevyemmän version).


Tällä kertaa tosiaan sitten myös ostin sitä valkoviiniä (viimeksi sitä kun ei ollut) ja ostin kuvassa (alla) olevaa valkoviiniä Château de Viviers Chablis 2009. Melkein uskallan lyödä vetoa, että henkilö, joka ei yleensä valkoviinistä tykkää (esimerkiksi minä), tykkää kyllä tästä. Hinta on keskiluokkaa 22,99 €/l. Hyvää oli, ehkä sen verran hyvääkin, että se sopii paremmin nautiskeluviiniksi kuin perus ruokaviiniksi (toki rahakysymys).





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain asialliset kommentit julkaistaan.